ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΤΑ ΜΠΑΡ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ

Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο απειλούνται από ακουστικές διαταραχές επειδή ακούν υπερβολικά δυνατά μουσική, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Τι γίνεται όμως όταν γίνονται αποδέκτες μίας συνεχούς ηχορύπανσης που προέρχεται από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία δεν συμμορφώνονται ακόμη και μετά από συστάσεις, και πολύ περισσότερο τι γίνεται όταν τα υψηλά ντεσιμπέλ μουσικής, ιδιαίτερα σε ώρες κοινής ησυχίας, διώχνουν τους επενδυτές;

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του συνιδρυτή της Parthenon Real Estate και πιστοποιημένου εκτιμητή ακίνητης περιουσίας, Κώστα Γεωργάκου,  ο οποίος έχασε ενδιαφερόμενο ξένο επενδυτή όταν διαπίστωσε πως το ακίνητο, το οποίο συζητούσε βρισκόταν κοντά σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που δημιουργούσαν έντονη όχληση στην ευρύτερη περιοχή με τη δυνατή μουσική που έπαιζαν. Ο επενδυτής δυσαρεστημένος, αποχώρησε, ρωτώντας χαρακτηριστικά «πως μπορεί να επενδύσει σε μία ζούγκλα;».

Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση καθώς κάνοντας μία συζήτηση με ανθρώπους της κτηματαγοράς διαπιστώνει κανείς πως όλοι τους λίγο έως  πολύ έχουν αντιμετωπίσει αντίστοιχες καταστάσεις με επενδυτές που έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή όταν αντιλήφθηκαν πως η φασαρία που δημιουργούνταν από καταστήματα ήταν μη διαχειρίσιμη.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/thessaloniki-i-ichoripansi-vlapti-tis-ependisis-se-akinita?fbclid=IwAR3Pqg67uFm_A0XCs0LM4H6jakW9DtIHi8k5YHDTnYfcp67qpNP5l_CHJzs