Θεσσαλονίκη: Με όπλο τις ανταγωνιστικές τιμές μισθώματος ανά τετραγωνικό μέτρο, ανοίγει στο πρώτο 3μηνο του 2014 το Phoenix Center στο Φοίνικα

Με όπλο τις ανταγωνιστικές τιμές μισθώματος ανά τετραγωνικό μέτρο, και οι οποίες κυμαίνονται στα 5-14 ευρώ, μειωμένες από 30% έως και 50% έναντι των υπολοίπων ανταγωνιστών στην ευρύτερη περιοχή, ανοίγει στο πρώτο τρίμηνο του 2014 ο πολυχώρος καταστημάτων και γραφείων «PHOENIX CENTER» στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης, project ύψους 2 εκατ. ευρώ, όπως τόνισε ο ιδιοκτήτης της «ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ Property Management», Κώστας Γωργάκος, μέλος του δικτύου μεσιτών «NIRES».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος εκτίμησε στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου, ότι κατά την επόμενη χρονιά δεν αποκλείεται να είναι μισθωμένο το 80% από το σύνολο των 18.000 τετραγωνικών μέτρων του πολυχώρου, στον οποίο όπως τόνισε μελετάται να λειτουργήσει θερμοκοιτίδα καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, σε συνεργασία με Βορειοελλαδική εταιρεία συμβούλων που έχει γραφεία και στο εξωτερικό. Τονίζοντας ότι εν μέσω της οικονομικής κρίσης «λαμπρές ιδέες» μένουν αναξιοποίητες ή και απλά μένουν στο …μυαλό των εμπνευστών τους, ο κ. Γεωργάκος επεσήμανε ότι με σημαντικό μειωμένο το κόστος, όσοι θελήσουν να κάνουν την καινοτόμα ιδέα τους πραγματικότητα, θα έχουν την ευκαιρία να το πράξουν έχοντας-μεταξύ άλλων- το γραφείο τους και τη συμβουλευτική υποστήριξη που θα χρειαστούν.

Επισημαίνοντας ότι ήδη καταγράφεται έντονο το ενδιαφέρον για μίσθωση χώρων στο Phoenix Center, τόσο από ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ, όσο και από αμερικανική εταιρεία παραγωγής software, ο ίδιος τόνηισε ότι συζητείται και πρόταση που έχει κατατεθεί από ελληνική εταιρεία για την μίσθωση όλου του πολυχώρου.

Σημειώνεται ότι ο πολυχώρος αποτελείται από έναν ισόγειο και άλλους πέντε ορόφους, έκαστος 3.000 τετραγωνικών μέτρων και χώρος στάθμευσης 170 θέσεων.Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο ο μικρότερος χώρος που μπορεί να ενοικιαστεί είναι 300 τ.μ.

Μεταξύ άλλων ο ίδιος επεσήμανε ότι πέρυσι δεν υπερέβησαν τις 14.000 οι αγοραπωλησίες που έγιναν στην χώρα μας, όταν ο μέσος ετήσιος όρος στη δεκαετία έως το 2000 κυμαινόταν στις 160.000.Τόνισε ότι στο αστικό ακίνητο δεν υπάρχει πλέον τιμή και ότι το κόστος μίσθωσης έχει συρρικνωθεί σημαντικά.

Πηγή:kerdos.gr