Τα ακίνητα θα μειωθούν στην τιμή κατά 9% έως το τέλος του έτους Οι προβλέψεις για την ισπανική αγορά δεν είναι αισιόδοξες

 

Αναλυτές από την Bаnkintеr είναι απαισιόδοξοι για την αγορά ακινήτων ιδιότητες στην Ισπανία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Υπάρχει ήδη μια πραγματική μείωση της τιμής ανά τετραγωνικό μέτρο του χώρου διαβίωσης 5%, και μέχρι το τέλος του έτους σε αυτούς θα προστεθεί ένα άλλο 4%. Για το 2021 η μείωση θα είναι 5%. Η ανάκαμψη της αγοράς θα ξεκινήσει το νωρίτερο το 2022. Ήδη από τον Απρίλιο, η Bаnkintеr προέβλεπε πτώση 6% εντός δύο ετών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η πτώση μπορεί να είναι ακόμη ισχυρότερη. Για παράδειγμα, στις ακριβές γειτονιές μεγάλων πόλεων, οι αναλυτές αναμένουν μείωση 10%.

Όσον αφορά τη δυναμική των συναλλαγών, οι ειδικοί προβλέπουν ότι για το τρέχον έτος θα μειωθούν κατά 35% λόγω της χαμηλής δραστηριότητας, η οποία αναμένεται για το υπόλοιπο του έτους.

Επίσης η δημοτικότητα του τηλεχειριστηρίου δουλειά και το ηλεκτρονικό εμπόριο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του соrоvаnirus θα οδηγήσει σε μείωση του επιπέδου πληρότητας και ενοικίασης σε γραφεία και εμπορικά κέντρα. Η χαμηλή τουριστική δραστηριότητα θα επηρεάσει το τμήμα του ξενοδοχείου, το οποίο δεν θα ανακάμψει έως το 2023.

Σχετικά άρθρα