Ο απόλυτος οδηγός για την Ελληνική Golden Visa

Τι είναι η Ελληνική Golden Visa;

Ξεκίνησε το 2013, το Ελληνικό Πρόγραμμα Χρυσής Βίζας χορηγεί άδεια διαμονής πέντε ετών με αντάλλαγμα την επένδυση ακινήτων 250.000 ευρώ στην Ελλάδα. Μπορείτε να συμπεριλάβετε την οικογένειά σας στο πρόγραμμα διαμονής. Η Ελληνική Χρυσή Θεώρηση σάς επιτρέπει να ζείτε στην Ελλάδα και να ταξιδεύετε στην περιοχή Σένγκεν, χωρίς βίζα.

Στη Get Golden Visa, έχουμε βοηθήσει εκατοντάδες οικογένειες να βρουν το σωστό ακίνητο στην Ελλάδα και να αποκτήσουν τη Χρυσή Βίζα τους, παρέχοντας μια εμπειρία στην αγορά. Κάντε τα πρώτα βήματα του ταξιδιού σας, ανακαλύπτοντας ακριβώς τι είναι το πρόγραμμα Ελλάδας Golden Visa, ποιος είναι επιλέξιμος να υποβάλει αίτηση, ποιες είναι οι επενδυτικές απαιτήσεις και όλες τις άλλες λεπτομέρειες προτού λάβετε μια απόφαση. Ας κάνουμε την μπάλα να κυλά.


Πλεονεκτήματα Golden Visa Greece

Δικαίωμα να ζεις στην Ελλάδα

Η Ελληνική Χρυσή Θεώρηση επιτρέπει σε εσάς και την οικογένειά σας να ζείτε στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσο καιρό μπορείτε να μείνετε. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ούτε ελάχιστη απαίτηση διαμονής. Το δικαίωμα διαμονής στην Ελλάδα συνοδεύεται από δημόσια οφέλη για την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση.


Ταξίδια χωρίς βίζα

Η Χρυσή Βίζα σάς δίνει την ελευθερία να ταξιδεύετε πέρα από τη ζώνη Σένγκεν χωρίς να χρειάζεται επιπλέον θεώρηση.

Η ζώνη Σένγκεν αποτελείται από 26 ευρωπαϊκές χώρες που έχουν καταργήσει επίσημα τις θεωρήσεις και τον έλεγχο των συνόρων στα αμοιβαία σύνορά τους.


Οικογενειακή επανένωση

Μπορεί η οικογένειά σας να εγγραφεί μαζί σας; Σίγουρα μπορούν. Το πρόγραμμα διαμονής σάς επιτρέπει να συμπεριλάβετε το σύζυγό σας και τα παιδιά κάτω των 21 ετών στο πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι όλα αυτά τα μέλη της οικογένειας μπορούν επίσης να λάβουν και να απολαύσουν όλα τα προνόμια μιας κάρτας Golden Visa.

Εκτός από τα άλλα προγράμματα Golden Visa, το ελληνικό πρόγραμμα παρέχει ένα πλεονέκτημα για την Εκτεταμένη Οικογένεια. Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς και οι πεθεροί του κύριου αιτούντα μπορούν επίσης να λάβουν κάρτες χωρίς περαιτέρω απαιτήσεις.


Χαμηλό όριο επενδύσεων σε μια πολλά υποσχόμενη αγορά ακινήτων

Μεταξύ των προγραμμάτων Golden Visa στην Ευρώπη, η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο επενδυτικό όριο. Μπορείτε να επενδύσετε τόσο χαμηλά όσο 250.000 ευρώ σε ελληνικά ακίνητα για να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα.,

Η ελληνική αγορά ακινήτων έλαβε μεγάλη επιτυχία στην οικονομική κρίση του 2008 και υπέφερε για περισσότερο από μια δεκαετία. Από το 2021, η ελληνική αγορά ακινήτων αναμένεται να προσαρμοστεί σε ανοδική τάση.


Η συνθήκη για τη διπλή φορολογία

Ανάλογα με τη χώρα διαμονής σας και το χρονικό διάστημα που περνάτε στην Ελλάδα, είναι πιθανό το διεθνές εισόδημά σας να μην υπόκειται σε φορολογία στην Ελλάδα. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να διατηρήσετε τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες εκτός Ελλάδας και να απολαύσετε ορισμένα φορολογικά οφέλη.

Από το 2021, η Ελλάδα παρέχει επίσης φορολογικά οφέλη σε αλλοδαπούς που ζουν στη χώρα ως φορολογούμενοι. Υπάρχουν διαφορετικά προγράμματα κινήτρων για συνταξιούχους, ψηφιακούς νομάδες και άλλα ειδικά τμήματα ομογενών.

Βεβαιωθείτε και επικοινωνήστε με τον πιστοποιημένο οικονομικό σας σύμβουλο για να δείτε εάν μπορείτε να επωφεληθείτε από οποιοδήποτε από αυτά τα κίνητρα.


Στατιστικά Χρυσής Θεώρησης Ελλάδας

Μεταξύ 2014 και 2021, συνολικά 8.011 κύριοι αιτούντες και 15.774 εξαρτώμενοι έλαβαν τη Χρυσή τους Βίζα στην Ελλάδα. Έτσι, από το 2021, χορηγήθηκαν συνολικά 23.785 άδειες ελληνικής χρυσής βίζας στους ιδιοκτήτες τους.

Αυτές οι εφαρμογές κατευθύνθηκαν σε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ παγκόσμιων κεφαλαίων στην Ελλάδα.Εθνικότητες

Ο υψηλότερος αριθμός αιτούντων προήλθε από:

Κίνα: 5.927 αιτούντες

Τουρκία: 524 αιτούντες

Ρωσία: 322 αιτούντες

Λίβανος: 178 αιτούντες

Αίγυπτος: 166 αιτούντες

Ιράν: 136 αιτούντες

Ιράκ: 94 αιτούντες

Ιορδανία: 66 αιτούντες

Ουκρανία: 56 αιτούντες

Συρία: 56 αιτούντες

Πηγή: Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου / Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής (05.01.2021)


Κριτήρια επιλεξιμότητας για το πρόγραμμα Golden Visa στην Ελλάδα

Για να προκριθείτε σε μια Χρυσή Θεώρηση στην Ελλάδα, πρέπει να πληροίτε τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Να είστε υπήκοος τρίτης χώρας

Να είστε τουλάχιστον 18 ετών

Έχετε καθαρό ποινικό μητρώο

Έχετε ιατρική ασφάλιση για τον εαυτό σας και την οικογένειά σας

Να έχετε καλό χαρακτήρα

Από το 2021, δεν χρειάζεται πλέον να επισκεφθείτε την Ελλάδα προσωπικά για να υποβάλετε αίτηση για τη Χρυσή σας Βίζα. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο υποβολής αιτήσεων από απόσταση.


Επιλογές επένδυσης της Ελλάδας Golden Visa

Υπάρχουν διάφοροι τύποι επενδύσεων που σας πληρούν τις προϋποθέσεις για μια Χρυσή Βίζα Ελλάδας. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Τουλάχιστον 250.000 ευρώ αγορά ακινήτου στην Ελλάδα
  • 10 χρόνια σύμβασης μίσθωσης, είτε υπογεγραμμένη για διαμονή σε ξενοδοχεία ή επιπλωμένες τουριστικές κατοικίες σε ολοκληρωμένα τουριστικά θέρετρα
  • Τουλάχιστον 400.000 ευρώ επένδυση σε
  • Ελληνικά κρατικά ομόλογα
  • Ομόλογα ή μετοχές εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητα στην Ελλάδα
  • Μετοχές και ομόλογα επιχειρηματικών κεφαλαίων και ιδιωτικών μετοχών που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα


Συνθήκες

Εάν επιλέξατε να προχωρήσετε στην αγορά ενός ακινήτου?

  • Η ακίνητη περιουσία πρέπει να ανήκει και να είναι ακόμη στην κατοχή σας
  • Εάν ο ιδιοκτήτης έχει αποκτήσει το ακίνητο μέσω νομικής οντότητας, ο αιτών πρέπει να κατέχει το 100% των μετοχών της εταιρείας

Στην περίπτωση αιτούντος που έχει υπογράψει μίσθωση καταλύματος φιλοξενίας:

  • Το συμβόλαιο πρέπει να καλύπτει ελάχιστη διάρκεια 10 ετών και 250.000 ευρώ σε ποσό ενοικίασης
  • Το συμβόλαιο πρέπει να απαιτεί μία μόνο πληρωμή του ενοικίου για το ισοδύναμο της δεκαετούς μίσθωσης του ακινήτου

Μπορείτε να ανανεώνετε την άδεια διαμονής Golden Visa κάθε πέντε χρόνια. Πρέπει να πληροίτε τις παραπάνω προϋποθέσεις για να μπορείτε να ανανεώνετε στο τέλος κάθε πέντε ετών.


Λάβετε Golden Visa: Ποιοι είμαστε και τι κάνουμε

Η Get Golden Visa είναι μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών μετανάστευσης και παροχής συμβουλών επενδύσεων. Παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις σχετικά με τη διαμονή και την ιθαγένεια μέσω επενδυτικών προγραμμάτων σε πολλές χώρες παγκοσμίως.

Έχουμε ένα τοπικό γραφείο στην Αθήνα, Ελλάδα με νομικούς επαγγελματίες και ναυλωμένους επαγγελματίες ακινήτων στην ομάδα μας.

Συνεργαζόμαστε με πελάτες από όλο τον κόσμο, που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την Ελλάδα Golden Visas ή να πραγματοποιήσουν επενδύσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα.


Πηγή: https://getgoldenvisa.com/ultimate-guide-to-greece-golden-visa/amp


Σχετικά άρθρα