Νορβηγία: Αυξημένες οι αποδόσεις για το ταμείο κρατικού πλούτου των 1,148 τρισ. δολ

 


Το ταμείο κρατικού πλούτου της Νορβηγίας, το μεγαλύτερο στον κόσμο, εμφάνισε θετικές αποδόσεις 4,3% στο γ΄ τρίμηνο, καθώς τα ισχυρά κέρδη από τον αμερικανικό τεχνολογικό κλάδο βοήθησαν ώστε να αντισταθμιστεί η γενικότερη αβεβαιότητα αναφορικά με τον κορονοϊόο.

Η Norges Bank Investment Management, ο βραχίονας της κεντρικής τράπεζας που διαχειρίζεται το ταμείο, γνωστό ως πετρελαϊκό fund, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αποδόσεις του γ΄ τριμήνου ήταν αντίστοιχες με κέρδη 412 δισ. κορόνων (44,59 δισ. δολάρια).

"Οι χρηματοπιστωτικές αγορές εξακολουθούν να επηρεάζονται από την αβεβαιότητα αναφορικά με τον κορονοϊο”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Nicolai Tangen.

"Ανεξαρτήτως, οι αγορές είχαν καλές αποδόσεις, κυρίως εξαιτίας των ισχυρών επιδόσεων στον τεχνολογικό τομέα στις ΗΠΑ”, πρόσθεσε.

Το fund είχε χρηματιστηριακή αξία 10,61 τρισ. Κορόνων -αντίστοιχα των 1,148 τρισ. Δολαρίων- στις 30 Σεπτεμβρίου, και το 70,7% είναι επενδεδυμένο σε μετοχές, το 26,6% σε σταθερό εισόδημα και το 2,7% σε μη εισηγμένες επενδύσεις στο real estate.


Σχετικά άρθρα